ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ" Α ΤΑΞΗΣ 2020

Το τμήμα Α1 συμμετέχει σε πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο "School Radio" στα μαθήματα της Γεωγραφίας, των Αγγλικών και των Εικαστικών και μοιράζεται με παιδιά από χώρες της Ευρώπης στοιχεία για τον πολιτισμό και τη σύγχρονη ζωή σε κάθε χώρα.
Στην πρώτη αναμετάδοση (podcast) από το Σχολείο μας η Παναγιώτα Χαλβατζόγλου και η Ιόλη Καλαμούκου παρουσιάζουν το Νομό Καβάλας σε κείμενο που ετοίμασαν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους. Μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.ivoox.com/the-county-of-kavala-audios-mp3_rf_47?

school radio1 school radio2 school radio3 school radio4 school radio5 school radio6

 

E-TWINNING: Η KOINOTHTA ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΣΚΟΠΟΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

"Peace & Freedom" International Logo Contest.

Η Β΄τάξη του σχολείου μας, στο μάθημα των Αγγλικών, συμμετέχει σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-Twinning (ηλεκτρ. πλατφόρμα των σχολείων της Ευρ. Ένωσης) με τίτλο "Ειρήνη και Ελευθερία".
Οι ομάδες των 13 χωρών που συμμετέχουν έχουν δημιουργήσει ένα λογότυπο που θα αποτελεί το διεθνές σήμα του προγράμματος.
Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς και να ψηφίσετε το σχέδιο που εκφράζει για εσάς τις σπουδαίες αυτές έννοιες, εδω

Τα νέα του e-Twinning

e-Twinning2 e-Twinning1 e-Twinning3

Η Γ' τάξη του σχολείου μας συμμετέχει, στο μάθημα των αγγλικών, σε πρόγραμμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνεργασίας σχολείων e-Twinning και επικοινωνεί με το College Sainte Marie στην πόλη Chartres, Γαλλία. Πέρα από την αλληλογραφία που έχουν ξεκινήσει οι μαθητές μεταξύ τους, θα ανταλλάξουμε "πολιτιστικά κουτιά" με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τους πολιτισμούς των 2 χωρών. Όπως φάνηκε, ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία για όλους να λάβουν και να στείλουν παραδοσιακά γράμματα.