ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2021

Στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής ασχοληθήκαμε με τη σημασία της ασφάλειας στο διαδίκτυο και εξετάσαμε αναλυτικά τους κινδύνους που υπάρχουν από την χρήση του.

Αφού εντοπίστηκαν οι απόψεις και οι γνώσεις των μαθητών σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ακολούθησε προβολή σχετικών βίντεο , ερευνήθηκαν κείμενα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν την απαραίτητη ενημέρωση και γνώση για να μπορούν να προστατευτούν από τους διάφορους κινδύνους που ελλοχεύει η απρόσκοπτη χρήση του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα μελετήσαμε το τί είδους κίνδυνοι υπάρχουν , από που προέρχονται από ποιους κινδυνεύουν τα παιδιά καθώς και τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι μαθητές κατά την χρήση του Διαδικτύου και ιδιαίτερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!
Στα πλαίσια αυτής της ενότητας ζητήθηκε από τους μαθητές να πραγματοποιήσουν εργασία όπου θα μας παρουσιάζουν τους κινδύνους του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας όποια μορφή τέχνης επιθυμούν (είτε με δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, σύνθεσης τραγουδιού, δημιουργίας σκίτσων και κόμιξ, αφίσας, χορογραφίας, βίντεο κλιπ κλπ..).

Σε αναμονή λοιπόν των δημιουργιών...