"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάστηκε φέτος για 12η χρονιά στις 10 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδηλώσεις μεταξύ των μαθητών για την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία «Παντοπωλείο», και άλλα εκπαιδευτικά βίντεο που προτείνει το κέντρο ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet.gr . Επίσης οι μαθητές  της  η Α? Τάξης που είναι στην ομάδα «Οδηγός ασφαλούς χρήσης υπηρεσιών Διαδικτύου» στα πλαίσια του μαθήματος  ΣΚΖ ετοίμασαν μια παρουσίαση που έδειξαν στα υπόλοιπα παιδιά, και οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα «Επικοινωνούμε με εικόνες και ήχους» στα πλαίσια του μαθήματος Project της Β? Τάξης ετοίμασαν ένα φωτοκόμικς  το οποίο τροποποίησαν και ανέβασαν και σαν θεατρικό με την βοήθεια της κ. Ρόζας Λιάπη 

 

Eνημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Καλημέρα αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Ακολουθούν τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
1. Ασφαλής εκπαίδευση εξ' αποστάσεως
2. Ασφαλής εργασία εξ' αποστάσεως
3. Προσωπικά δεδομένα
4. Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου

Ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύουμε τα τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς ενημέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών μας, με οδηγίες που αφορούν την προστασία στο Διαδίκτυο, την προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Οδηγίες για προστασία στο διαδίκτυο

Σεξ_κακοποίηση

 Sexual Abuse girl

 Ενδοοικογενειακή βία  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αγαπητοί Γονείς- Κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του 5oυ Γυμνασίου Καβάλας.

Σχεδόν όλοι οι καθηγητές του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει ψηφιακά τμήματα στην πλατφόρμα e-class και να ανεβάζουν υλικό μαθήματων σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας έχει αποσταλεί. Αυτό είναι δύσκολο γιατί το σύστημα πέφτει συνεχώς λόγω υπερφόρτωσης.

Σύντομα θα ξεκινήσουν κάποιοι εκπαιδευτικοί και σύγχρονα μαθήματα. Θα αποσταλούν / αναρτηθούν σύντομα οδηγίες για την διαδικασία της σύνδεσης και συμμετοχής για την παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές.
Παρακαλώ να διαβάσετε το επισυναπτόμενο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ για τα προσωπικά δεδομένα.
Ο Διευθυντής
Καρασταμάτης Ευστράτιος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Η?/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Η? ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Κατ' εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ' επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).
Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.
Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

 

 

Εργασίες μαθητών Β Τάξης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Στα πλαίσια του μαθήματος "Επικοινωνούμε με εικόνες και ήχους" οι μαθητές έφτιαξαν ένα φωτοκόμικς (έγραψαν μια ιστορία, έβγαλαν φωτογραφίες, και κατασκεύασαν με αυτό το υλικό ένα βίντεο).

Επίσης με την βοήθεια της κ. Λιάπη Ρόζας τροποποίησαν την ιστορία τους και την παρουσίασαν σαν θεατρικό δρώμενο στους συμμαθητές τους.