ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η  διδακτική επίσκεψη της Γ' τάξης στην έκθεση φωτογραφίας "Δρόμοι Επιβίωσης" του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων που φιλοξενείται στη Δημοτική Καπναποθήκη ήταν μία πολύ χρήσιμη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας καθώς παρουσίασε τις πραγματικές διαστάσεις της διαδρομής σωτηρίας και επιβίωσης πολλών άτυχων συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε πολύ και τον Καβαλιώτη φωτορεπόρτερ Αντώνη Πασβάντη, που μας συνόδεψε σε αυτή την περιήγηση και απάντησε σε όλες τις απορίες των παιδιών.

FOTO18a FOTO18b

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ"

Την Τετάρτη 7/2/2018 η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Βιομηχανία παραγωγής μπαταριών SUNLIGHT στο Ν. Όλβιο Ξάνθης στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και της Φυσικής. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη μονάδα παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών και πιο συγκεκριμένα τα τμήματα παραγωγής:
α) των συσσωρευτών υποβρυχίων,
β) των συσσωρευτών τορπιλών,
γ) των συσσωρευτών γενικών αμυντικών εφαρμογών.
Παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία παραγωγής, υπέβαλαν ερωτήσεις στους αρμοδίους σχετικά με αυτά τα προϊόντα και στο τέλος η εταιρία τους πρόσφερε αναμνηστικά δωράκια. Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές μας να γνωρίζουν ότι στην περιοχή μας λειτουργεί μία υπερσύγχρονη μονάδα ανάπτυξης, παραγωγής και διάθεσης μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της.
Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών επισκέψεων κ. Κελεσίδη Κ. που οργάνωσε μία πλήρη ξενάγηση για τους μαθητές μας και τους προϊσταμένους των Τμημάτων που μας δέχθηκαν.

sunlight18a sunlight18b sunlight18c sunlight18d

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Από την επίσκεψη των μαθητών Α' τάξης του σχολείου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας στις 17 και 18-01-2018 στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιείται στο μουσείο. Οι μαθητές παρατήρησαν, σχεδίασαν, έπαιξαν και έμαθαν δημιουργικά!

mouseio17a mouseio17b mouseio17c mouseio17e

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φωτογραφίες από τη φετινή εκδρομή του σχολείου μας στην Αθήνα (14-16/12/17). Για μια ακόμη φορά επισκεφτήκαμε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα, περιηγηθήκαμε στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και περπατήσαμε (αρκετά!!) σε πολλές άλλες περιοχές και αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Γυρίσαμε όπως κάθε φορά γεμάτοι εικόνες και παραστάσεις, που μόνο ένα ταξίδι μπορεί να προσφέρει!

VOUL17B VOUL17E

Κέντρο πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα εκπληκτικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό δημιούργημα για την Αθήνα. (Φωτογραφίες όπως το είδαμε εμείς το πρωί και μερικές βραδινές, με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του)

VOUL17F VOUL17H

8o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στις 10- 10- 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του σχολείου μας στο 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στη Νέα Καρβάλη που διοργανώνει το Α.Μ.Θ. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον καινοτόμες δημιουργίες της τεχνολογίας και εφαρμογές της στη ζωή του ανθρώπου.

plirof1 plirof2 plirof3 plirof4 plirof5 plirof6 plirof7 plirof8

Πρόσθετες πληροφορίες