ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2018

Ένα βίντεο που επιμελήθηκε ο μαθητής Παναγιώτης Τονουσίδης του Β2 με την επίβλεψη της υπευθύνου καθηγήτριας κ. Σμαρώς Κζούνια.  Απολαύστε το.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΥΔΡΟΡΟΜΠΟΤ"

ydrorobot4 Το Hydrobot είναι ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV ? Remotely Operated Vehicle) το οποίο μπορούν να κατασκευάσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων με σκοπό να εξερευνήσουν το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής τους. Η βασική έκδοση του Hydrobot αποτελείται από απλά και οικονομικά υλικά, όπως πλαστικοί σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικροί ηλεκτρικοί κινητήρες, κλπ. τα οποία συνδυάζονται από τους μαθητές με την βοήθεια απλών οδηγιών. Με την ολοκλήρωση της βασικής έκδοσης οι μαθητές μπορούν εύκολα να επεκτείνουν το όχημά τους προσθέτοντας αδιάβροχες κάμερες, αισθητήρες, φώτα, και άλλα συστήματα, τα οποία προσδίδουν στο Hydrobot επιπλέον δυνατότητες. Το πρόγραμμα Hydrobot δημιουργήθηκε το 2011 από την ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ιδέα του προγράμματος βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα SeaPerch το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003, με στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους. Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση αυτή μετά από αίτηση της κ. Ιατροπούλου Μαγδαληνής και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με μια ομάδα μαθητών της Β Γυμνασίου με τη καθοδήγηση της κ Καμηλιώτου Κυριακής και της κ. Χούτσιου Κατερίνας. Τα παιδιά πειραματίστηκαν με βασικές επιστημονικές αρχές, εξοικειωθήκαν με την ασφαλή χρήση εργαλείων, εφάρμοσαν τεχνικές και επιστημονικές διαδικασίες, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους και απέκτησαν πλούσιες εμπειρίες.

ydrorobot1 ydrorobot2 ydrorobot3  

 

Μαθητική δράση: " Σχολικοί λαχανόκηποι και βοτανικό κήποι"

epal18a Η Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Καβάλας κ. Π. Τσελεκτσίδου σε συνεργασία με την ΠΕΕΚΠΕ παράρτημα Καβάλας διοργάνωσαν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 σε αίθουσα του 1ο ΕΠΑΛ και στα εργαστήρια του Ε.Κ. Καβάλας ένα σεμινάριο - βιωματικό εργαστήρι. Η Κ. Τσελεκτσίδου ενημέρωσε τους μαθητές για την χρησιμότητα που έχουν στην υγιεινή διατροφή των μαθητών οι σχολικοί λαχανόκηποι και οι βοτανικοί κήποι ενώ η κ. Βαχλιώτη Ελένη, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας παρουσίασε τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Η κ. Καραβίτη Γεωργία γεωπόνος εκπαιδευτικός ξενάγησε τα παιδιά στον σχολικό λαχανόκηπο σε υπερυψωμένα παρτέρια που δημιούργησαν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας, τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Τέλος η κ. Μαρκουλίδου Κυριακή, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας έδωσε συνταγές φυσικών καλλυντικών και μαγειρικής χαμηλού κόστους και πρόσφερε στους μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας που παρακολούθησαν το σεμινάριο ένα υπέροχο και υγιεινό πρωινό. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές αυτής της δράσης για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μας χάρισαν απλόχερα.

epal18b epal18c epal18d

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2018

Galloffonia 2018 Φέτος στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας που διεξήχθη στο Π.Ε.Κ Καβάλας στις 17 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο από το Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, με την αμέριστη συμπαράσταση της Σχολικής μας Συμβούλου κ. Μαυρομμάτη Ευθυμίας, συμμετείχε και το σχολείο μας, με τους μαθητές μας: Έλενα Γκόγκου, Βασίλη Κωσταντίνου και Νικολά Διονύση, με την διδάσκουσα καθηγήτρια κ. Ροζαλία Λιάπη. Οι μαθητές απήγγειλαν όμορφα, "ζεστά" και με την σωστή προφορά το μύθο του Λαφονταίν " Ο ποντικός της πόλης και ο ποντικός των αγρών". Νιώθουμε την χαρά και την ευχαρίστηση να καμαρώσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά μας γιατί ανταπεξήλθαν σε ένα δύσκολο κείμενο στη γαλλική γλώσσα του 17ου αιώνα. Και έπεται συνέχεια...
Θερμά συγχαρητήρια.

Επίσκεψη της Γ' Τάξης στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας

Η Γ' Τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, στις 8 Φεβρουαρίου 2017. 

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αξιοποιώντας την τεχνολογία, ενημέρωσαν με τρόπο διαδραστικό τα παιδιά για κάθε θέμα/ πρόβλημα/ κίνδυνο που αντιμετωπίζουν σήμερα, για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας, για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά καθώς και για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις του Οργανισμού.

DSCN1384 DSCN1363

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη της Γ' Τάξης στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας

Πρόσθετες πληροφορίες