Μαθητική δράση: " Σχολικοί λαχανόκηποι και βοτανικό κήποι"

epal18a Η Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Καβάλας κ. Π. Τσελεκτσίδου σε συνεργασία με την ΠΕΕΚΠΕ παράρτημα Καβάλας διοργάνωσαν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 σε αίθουσα του 1ο ΕΠΑΛ και στα εργαστήρια του Ε.Κ. Καβάλας ένα σεμινάριο - βιωματικό εργαστήρι. Η Κ. Τσελεκτσίδου ενημέρωσε τους μαθητές για την χρησιμότητα που έχουν στην υγιεινή διατροφή των μαθητών οι σχολικοί λαχανόκηποι και οι βοτανικοί κήποι ενώ η κ. Βαχλιώτη Ελένη, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας παρουσίασε τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Η κ. Καραβίτη Γεωργία γεωπόνος εκπαιδευτικός ξενάγησε τα παιδιά στον σχολικό λαχανόκηπο σε υπερυψωμένα παρτέρια που δημιούργησαν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας, τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Τέλος η κ. Μαρκουλίδου Κυριακή, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας έδωσε συνταγές φυσικών καλλυντικών και μαγειρικής χαμηλού κόστους και πρόσφερε στους μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας που παρακολούθησαν το σεμινάριο ένα υπέροχο και υγιεινό πρωινό. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές αυτής της δράσης για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μας χάρισαν απλόχερα.

epal18b epal18c epal18d

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2018

Galloffonia 2018 Φέτος στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας που διεξήχθη στο Π.Ε.Κ Καβάλας στις 17 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο από το Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, με την αμέριστη συμπαράσταση της Σχολικής μας Συμβούλου κ. Μαυρομμάτη Ευθυμίας, συμμετείχε και το σχολείο μας, με τους μαθητές μας: Έλενα Γκόγκου, Βασίλη Κωσταντίνου και Νικολά Διονύση, με την διδάσκουσα καθηγήτρια κ. Ροζαλία Λιάπη. Οι μαθητές απήγγειλαν όμορφα, "ζεστά" και με την σωστή προφορά το μύθο του Λαφονταίν " Ο ποντικός της πόλης και ο ποντικός των αγρών". Νιώθουμε την χαρά και την ευχαρίστηση να καμαρώσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά μας γιατί ανταπεξήλθαν σε ένα δύσκολο κείμενο στη γαλλική γλώσσα του 17ου αιώνα. Και έπεται συνέχεια...
Θερμά συγχαρητήρια.

Επίσκεψη της Γ' Τάξης στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας

Η Γ' Τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, στις 8 Φεβρουαρίου 2017. 

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αξιοποιώντας την τεχνολογία, ενημέρωσαν με τρόπο διαδραστικό τα παιδιά για κάθε θέμα/ πρόβλημα/ κίνδυνο που αντιμετωπίζουν σήμερα, για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας, για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά καθώς και για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις του Οργανισμού.

DSCN1384 DSCN1363

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη της Γ' Τάξης στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας

Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2017

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Καβάλας συγχαίρει τη μαθήτρια της β' τάξης του σχολείου μας Κάζου Ελένη για την επιτυχία της στους προκριματικούς αγώνες του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού που έγιναν στην Καβάλα στις 4 και 5 Μαρτίου 2017 και της εύχεται Καλή Επιτυχία και στους ημιτελικούς.

Συγχαρητήρια Ελένη!!!!  thb 1488727804-1283

«Παναγία: μια γειτονιά, ένας κόσμος, χιλιάδες μυστικά»

Από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλίππων με τίτλο «Παναγία: μια γειτονιά, ένας κόσμος, χιλιάδες μυστικά» που συμμετείχε το Σχολείο μας στις 19/12/2016.

 

Πρόσθετες πληροφορίες