Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

Κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση, αλλά και τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, σ SID2016 greece Logo High Quality το οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).

Το σχολείο μας σαν «Πρεσβευτής» της Ημέρας αυτής από το 2012, διοργανώνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τη προώθηση αυτού του σκοπού. Έτσι και φέτος σε κάθε τμήμα στο μάθημα της πληροφορικής, οι μαθητές είδαν βίντεο που προτείνονται από την δράση  ,ανάλογα με την ηλικία τους και τα ενδιαφέροντα τους. Μετά ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές είπαν τις εμπειρίες τους και έλυσαν τις απορίες τους. Στο τέλος ασχολήθηκαν με δραστηριότητες όπως κατασκευές αφίσας και κολάζ, έγραψαν και έπαιξαν θεατρικό δρώμενο και χρησιμοποίησαν λογισμικά για την δημιουργία πρωτότυπων εργασιών. Επίσης μοιράστηκε στους μαθητές έντυπο υλικό.

 

Ο μαθητής της Γ? Τάξης Λαγουδάρης Θανάσης έφτιαξε βίντεο με τα αξιοθέατα της πόλης μας το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα http://www.youth4greece.gr της δράσης